Kahden kaaren lippu ei vie riittävän pitkälle

Perustuslain ja kuntalain yhdenvertaisuusvaatimuksen mukaan Östersundomin asukkaiden matkalippujen hinnan tulee olla tasavertainen muiden helsinkiläisten joukkoliikenteen matkalippujen hintojen kanssa.

MIELIPIDE

Helsingin Sanomat

HSL:n Pirkko Lento (HS Mielipide 26.3.) vastasi helsinkiläiselle Tuulikki Lehtiselle (HS Mielipide 8.3.), ettei Lehtisen matkalipun hinta nouse, vaan hän saa uuden kuukausilipun hinnalla jopa pidempiä matkoja kuin ennen.

Aiemmin myös helsinkiläinen Anni Laakso (HS Mielipide 27.2.) kirjoitti, että hänen perheensä matkalippujen hinnat kaksinkertaistuvat uudistuksessa. Lento viittasi Laakson asuinalueeseen näin: ”Idässä aiemmin Sipooseen kuulunut Östersundom jää C-kaarelle.”

Jos Östersundom kuuluisi edelleen Sipooseen, tämä kahden vyöhykkeen CD-vyöhyke olisi alueen asukkaille toimiva, koska kunnalliset palvelut olisivat Sipoossa D-vyöhykkeellä. Mutta nyt olemme helsinkiläisiä, ja kaikki kunnalliset palvelumme ovat Helsingissä, tärkeimmät niistä A-vyöhykkeellä.

Perustuslain ja kuntalain yhdenvertaisuusvaatimuksen mukaan Östersundomin asukkaiden matkalippujen hinnan tulee olla tasavertainen muiden helsinkiläisten joukkoliikenteen matkalippujen hintojen kanssa. Vai voiko olla niin, että liikelaitos voi määritellä taloudellisista syistä kuntalaisen tasavertaisista oikeuksista?

Tiina Auer

varapuheenjohtaja

Östersundom-seura ry


Loading Conversation